Hollandsk-inspireret havedesign – Natursten og fliser til haven.

Den hollandske havespecialist Frank Lentfert er i færd med at introducere nye materialer og designkoncepter til danskernes haver. Han står i spidsen for Flisehaven, som anvender tema- og inspirationshaver til at præsentere de forskellige muligheder i havedesignet.

Holland har en stor tradition for havedesign og anvendelse af natursten, både indendørs og udendørs. Frank Lentfert arbejdede i flere år hos én af landets førende havedesignere, Jan Boomkamp, inden lysten til nye udfordringer drev ham til Danmark.

En Hollænder på en mission

Flisehaven blev startet på baggrund af Frank Lentferts ønske om at øge udbuddet af kvalitetsmaterialer til danske haveejere.

– Vi kunne se, at selv om danskerne nyder meget at være i deres haver, var udbuddet af materialer meget begrænset i forhold til det vi er vant til i Holland. Vi ville derfor gerne introducere vores skandinaviske venner for et større sortiment af naturstensfliser, specielle planter og andre elementer, der skaber en flot og stemningsfuld have, siger Frank.

To nye inspirationshaver

Flisehavens tema- og inspirationshaver giver danske haveejere muligheden for at se, hvordan de forskellige naturfliser og haveinstallationer ville se ud i deres egen have.

– Vi tilbyder vores kunder at lade sig inspirere af vores idéer og vores udvalg af natursten, som med 1000 forskellige varianter er det største i Skandinavien. Vi har lavet forskellige havedesign, hvor naturstenen vises i samspil med planter, vandinstallationer og havemøbler, hvilket gør det nemmere for folk at forestille sig havens endelige udseende. Modtagelsen har været fantastisk og vi er derfor i gang med at opføre en ny inspirationshave i samarbejde med Holbæk planteskole.

Nye veje i havedesignet

Flisehaven samarbejder med både anlægsgartnere og arkitekter, som kan videreudvikle de idéer, som opstår ved besøget i inspirationshaven. Det er en gennemgående tendens i rådgivningen hos Flisehaven, at kunderne ønsker et større samspil mellem hus og have. Frank fortæller, at dette bl.a. kan opnås ved anvendelsen af samme slags natursten, både indendørs og udendørs.

– Det er oplagt at anvende samme slags sten både inde og ude, f.eks. i nybyggerier med store vinduespartier. På den måde kan man bringe naturen tættere på ens dagligstue på en enkelt og elegant måde.

For yderligere information, kontakt Flisehaven Grejsdalen, Grejsdalsvej 600 i Vejle. Tlf. 5190 3842. Du kan se mere på www.flisehaven.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s